Wczytuję dane...

Agar-agar

Kanten z wodorostów - naturalna substancja żelująca

Nie musisz być wielbicielem kuchni śródziemnomorskiej, żeby zasmakować w wodorostach agar – agar, które wykorzystywane są w różnych celach. Przede wszystkim możesz stosować je w kuchni, gdzie mamy do zaoferowania krasnorosty w postaci proszku. W rezultacie możesz stworzyć samodzielnie naturalną i pozbawioną konserwantów żelatynę, którą można dodawać do różnych dań warzywnych, mięsnych czy nawet deserów. Wystarczy jedną łyżeczkę agaru rozpuścić w około 300ml wody, zagotować i odstawić do ostygnięcia lub wymieszać od razu z pozostałymi składnikami.

Z pewnością nie pożałujesz swojego wyboru, a zwłaszcza że ten rodzaj środka żelującego jest znacznie zdrowszy i bezpieczniejszy dla naszego organizmu w porównaniu ze standardową żelatyną w proszku. Agar – agar to naturalne i ekologiczne rozwiązanie, którego różnicy nie rozpoznasz w smaku ani konsystencji, ponieważ sprawdza się równie skutecznie. Warto poczytać także więcej o pozostałych właściwościach wodorostów, które można używać poza kuchnią.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł