Agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący przy produkcji słodyczy
Dostawa już od 5,99 zł - Sprawdź
Realizacja zamówienia od 48 do 72 godzin
14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów) i innych przemysłowych produktów spożywczych, w fotografii (przy produkcji światłoczułej emulsji), chemii, farmacji, kosmetyce. Produkt bez wątpienia sprawdzi się u wegan ze względu na wiele możliwości w kuchni roślinnej. Pozbawiony jest smaku, jednak znajduje swoje zastosowanie kulinarne.
Agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji). Obecnie obserwuje się wzrost produkcji agar-agaru ze względu na rosnące zapotrzebowanie.
Jedną łyżeczkę od herbaty Agaru należy rozpuścić przez 10 minut w 300 ml płynu, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować i wstawić do lodówki.
Sklep ze zdrową żywnością Jawo Kraków oferuje ten unikalny produkt w trzech wagach: 50g, 250g i 1kg. Odpowiednio cena wynosi 6,99 zł, 25,99 zł, 84,99 zł.
Opis
Specyficzne kody