popup newsletter popup newsletter

Poradnik zdrowego żywienia

Cała prawda o oleju lnianym

Cała prawda o oleju lnianym

Jego zastosowanie praktycznie nie ma granic, a dostępny jest także w naszym sklepie w atrakcyjnej cenie. Już teraz możesz poznać wszystkie tajemnice oleju lnianego i dowiedzieć się, dlaczego jest tak bardzo zalecany jako składnik codziennej diety.
Co zrobić z ciecierzycą?

Co zrobić z ciecierzycą?

Nazywana jest zamiennie cieciorką, a jej prawdziwa nazwa to groch włoski, z czego można już wywnioskować pochodzenie tego produktu spożywczego. Poza kilkoma nazwami, można wymienić także całe mnóstwo właściwości tej rośliny.
Wszystkie oblicza płatków śniadaniowych

Wszystkie oblicza płatków śniadaniowych

Wydawało Ci się, że można przygotować je tylko w postaci tradycyjnej owsianki? Jeśli tak, gwarantujemy, że znajdziesz w dzisiejszym wpisie mnóstwo informacji, a przede wszystkim wiele cennych informacji na temat płatków śniadaniowych.
Fasola Mung idealna dla wegetarian i nie tylko

Fasola Mung idealna dla wegetarian i nie tylko

W Polsce można kupić ją zarówno w postaci ziarenek, jak i wyhodowanych już kiełków w sklepach ze zdrową żywnością, ale także coraz częściej w zwykłych marketach. Dzisiaj skupimy się na jej wszystkich walorach zdrowotnych i smakowych.
Soda oczyszczona - wszystkie jej oblicza

Soda oczyszczona - wszystkie jej oblicza

Znana jest głównie jako jedna z przypraw w kuchni, którą można zastosować m.in. w ciastach, ale czy znacie pozostałe zastosowania sody? Jesteśmy przekonani, że właśnie u nas znajdziecie kilka ciekawostek.
Kuchnia indyjska – jakich składników nie może zabraknąć?

Kuchnia indyjska – jakich składników nie może zabraknąć?

Różnorodna, intensywna i bardzo mocno połączona z tradycjami Dalekiego Wschodu kuchnia indyjska, o której dzisiaj będziemy mówić. Opowiemy nieco o jej odmiennej kulturze, bo nie sposób jest ominąć najważniejszy element gotowania.
Yerba Mate zamiast kawy

Yerba Mate zamiast kawy

Zastanawialiście się kiedyś nad innym napojem pobudzającym, oprócz kawy i napojów energetycznych?
Słodzenie na zdrowo

Słodzenie na zdrowo

Świadomość ludzi odnośnie negatywnych skutków używania cukru białego wzrasta z roku na rok i tym samym coraz częściej pojawiają się pytania odnośnie alternatywnych substancji słodzących.
Zamienniki soli kuchennej – czym ją zastąpić?

Zamienniki soli kuchennej – czym ją zastąpić?

Sól to ważny składnik w naszym organizmie, ale jak wszystko w nadmiarze – szkodzi. Niekiedy jednak trudno ją od razu wyeliminować, ale warto ograniczyć. W jaki sposób? Sprawdź artykuł!
Powody, dla których warto jeść ryż

Powody, dla których warto jeść ryż

Wiele osób, gdy rozpoczyna dietę przerzuca się w dużej mierze na ryż, a właściwie na kilka jego odmian. Mamy ich kilka, np. biały, brązowy, paraboliczny, jaśminowy, czy basmati. Stanowi ciekawy zamiennik i można stosować go praktycznie w każdej diecie.