

14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Żelatyna spożywcza - znana przede wszystkim ze swoich zdolności do walki z bólem stawów. Do zastosowania w kuchni, ale również jako kosmetyk. Swoją popularność żelatyna zdobyła jako substancja żelująca. Można dzięki niej zmieniać teksturę, gęstość wyrobów, czy tworzyć galarety. Doskonale sprawdza się w produktach mięsnych, gdzie wiąże wodę w przetworach, ale też w produktach mlecznych, zapewniając stabilizację. Zastosowanie znajduje także w wyrobach cukierniczych i deserach galaretowatych. Poznajcie ten nietypowy i pożądany produkt na rynku spożywczym.
Powstaje z kolagenu pochodzenia zwierzęcego, co niestety wyklucza jej spożywanie podczas stosowania diety wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składa się m.in. z proliny, hydroksyproliny, glicyny, kwagu glutaminowego.
Jest istotnym dodatkiem w produkcji żywności, leków, a także kosmetyków. Jej zastosowanie można zauważyć przy kapsułkowaniu, gdzie żelatyna wpływa na dłuższą datę przydatności witamin.
Stosować należy w formie pitnej. Potrzebujemy jedynie żelatynę spożywczą i wodę. Dodajemy przed spaniem łyżkę żelatyny do ok. 1/4 zimnej wody. W takiej postaci zostawiamy naszą miksturę na noc, a następnego ranka na czczo wypijamy przygotowany napój. Polecamy lekturę na temat tej prostej kuracji.
Opis
Specyficzne kody