Fasola

Fasola mung

Fasola mung, mimo swojego zielonego ubarwienia nazywana jest także złotą fasolą. Jest jedną z bardziej wartościowych roślin strączkowych na świecie i tak samo, jak jej tradycyjne odpowiedniki posiada wiele składników odżywczych oraz mikroelementów. Ma dużą zawartość witamin oraz minerałów, co dodatkowo może zachęcić do jej spożywania. Chętnie wybierana wśród osób, które dbają o linię i wybierają mniej kaloryczne warianty. Zaleca się, aby przed ugotowaniem fasoli mung najpierw ją namoczyć, co pozwoli zachować wszystkie cenne składniki, które później w łatwy sposób się przyswajają. Jej nasiona są jadalnie, a po ugotowaniu zmieniają swój kolor na bardziej brunatny. Fasola mung sprawdzi się również jako idealny dodatek do dań nie tylko w formie gotowanej, ale również i surowej. Bardzo często wykorzystuje się ją w kuchni azjatyckiej.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł