Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 8.99 PLN
Producent: JAWO

Powszechnie znane właściwości ryżu zachęcają, by był on częstym gościem na polskich stołach. Wielu osobom jego zwykła, biała forma zdążyła już się znudzić. Jako alternatywę polecamy ryż czerwony. Gotowanie go nie sprawi problemu nawet początkującym kucharzom.

Ryż czerwony – przepisy

Delikatny, orzechowy smak i miękka konsystencja to cechy, którymi charakteryzuje się czerwony ryż. Właściwości te sprawiają, że jest on idealnym dodatkiem do większości mięs i warzyw.

Szukając kolorowego akcentu do sałatki, warto sięgnąć po ryż czerwony. Jak gotować go, by nie stracił swoich właściwości? Wystarczy zalać ryż wodą w proporcjach 1:4 i gotować do miękkości oraz odparowania wody. Zajmuje to ok. 35 - 40 minut.

Czy warto sięgnąć po ryż czerwony?

Długi czas oczekiwania na ugotowanie się czerwonego ryżu nie powinien zniechęcać do jego skosztowania. Warto czekać i cieszyć się wartościami odżywczymi ukrytymi w niewielkich ziarnach ryżu. To m.in. bogata paleta witamin: A, B, D, E, F, mikroelementy: cynk, magnez, żelazo oraz błonnik i cenne aminokwasy.


INFORMACJE O PRODUKCIE:

Masa netto: 1kg


Kraj pochodzenia: Tajlandia, lub innych w zależności od dostawy.


Informacje o alergenach: Z uwagi na konfekcjonowanie w naszym zakładzie innych produktów, produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, so2, gorczycy oraz sezamu.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

Wartość energetyczna: 1515 kJ/ 362 kcal


Tłuszcz: 2,4g


Węglowodany: 77,7g


Białko: 7,4g


Podane wartości są wartościami orientacyjnymi

Zobacz inne produkty
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł