- Wyprzedaż!


14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Znany również jako hibiskus egipski, którego kwiaty wzmacniają odporność organizmu. Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor.
Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych.
Herbata taka może być spożywana na gorąco i na zimno jako orzeźwiający, gaszący pragnienie napar.
Sposób zaparzania:
Zalewamy wodą odpowiednią ilość hibiskusa o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Parzymy 5-10 minut, po tym czasie oddzielamy kwiaty od naparu.
Poza tradycyjnymi herbatami i naparami możemy szczerze polecić także suszone kwiaty hibiskusa, które idealnie nadają się również do spożywania w postaci płynnej. Wystarczy zaparzyć je przez kilka minut, a następnie oddzielić od naparu, po czym można już delektować się jego wyjątkowym i delikatnie kwaskowatym smakiem. Hibiskus inaczej nazywany jest kwiatem malwy sudańskiej, która wyróżnia się pięknym czerwonym kolorem zarówno samego kwiatu, jak i zaparzonej herbaty. Roślina ta znana jest przede wszystkim ze swoich właściwości wzmacniających odporność, a to zawdzięcza wysokiej zawartości witaminy C, wapnia, a także pozostałych witamin i soli mineralnych.
Wszystko to znajduje się naturalnie w hibiskusie suszonym, który po zaparzeniu w odpowiedni sposób może uwolnić wszelkie wartościowe składniki, a tym samym uodpornić nasz organizm na wiele czynników zewnętrznych. Napar ten można pić zarówno na zimno, jak i na ciepło w zależności od Twoich upodobań, ale gwarantujemy, że nie zapomnisz tego smaku na długi czas. Jawo Kraków zdecydowanie dominuje w sprzedaży suszonego hibiskusa w różnych pojemnościach, ale w tej samej równie wysokiej jakości.
W naszym sklepie Jawo w Krakowie posiadamy suszony kwiat hibiskusa w cenie 8,99 zł za 250g oraz 39,99 zł za kilogram produktu.
Opis
Specyficzne kody