Coraz bardziej popularne jagody goji nazywa się „owocami długowieczności”. Są to delikatne owoce o zróżnicowanym kolorze, od jasnoróżowego do purpurowego odcienia. Były znane już ponad 2 tysiące lat temu, kiedy wykorzystywano ich wspaniałe właściwości w medycynie chińskiej i tybetańskiej.
Wielu dietetyków zgadza się z opinią, że jagody goji to najbardziej wartościowe i zdrowe owoce na Ziemi. Posiadają całą paletę składników odżywczych, minerałów oraz witamin.
INFORMACJE O PRODUKCIE:
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Chiny, lub innych w zależności od dostawy.
Składniki: jagody goji, przeciwutleniacz: dwutlenek siarki.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU
Wartość energetyczna: 1801 kJ/ 420 kcal
Tłuszcz: 5,5g
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 0g
Węglowodany: 86g
w tym cukry proste: 75g
Białko: 3,5g
Sól: 0g
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi