- Wyprzedaż!

14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Kasza jaglana szturmem wdarła się od naszych kuchni, wypierając znaną i najpopularniejszą niegdyś kaszę pszenną. To świetne, uniwersalne rozwiązanie do dań wszelkiego rodzaju. Wybornie smakuje na ciepło oraz na zimno, a poza tym na niesamowite właściwości.
Kasza jaglana jest źródłem wielu składników odżywczych, które wpływają pozytywnie na działanie organizmu — m.in. białka, witamin E i B, krzemu, potasu, żelaza oraz wapnia. Jest to produkt bezglutenowy, dlatego jest całkowicie bezpieczny dla osób chorujących na nietolerancję glutenu. Wzmacnia i odkwasza organizm, będąc przy tym lekkostrawna.
Jeżeli jesteś diabetykiem, musisz pamiętać, że kasza jaglana indeks glikemiczny ma wysoki — po jej spożyciu gwałtownie wzrośnie poziom cukru w organizmie, przez co należy zachować ostrożność przy jej spożywaniu.
Aby ugotowana kasza jaglana nie był gorzka, należy przed gotowaniem dokładnie przepłukać ją wodą oraz przelać wrzątkiem. Idealne proporcje do zrobienia kaszy to 2 i ¼ szklanki wody oraz szklanka suchego produktu.
Kasza jaglana to świetne rozwiązanie na poranny posiłek. Przez to, że szybko się gotuje, łatwo przyrządzić ją w ferworze przygotowań do pracy czy szkoły. Kasza jaglana na słodko, z owocami to idealny pomysł na rozpoczęcie dnia. Dobrze sprawdzą się zwykłe kaszki lub kremowe budynie jaglane. Taka kasza jaglana dla niemowlaka to świetne rozwiązanie, jako jeden z jego pierwszych stałych posiłków.
Opis
Specyficzne kody