Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 8.99 PLN
Producent: JAWO

 

Popularny składnik diety bezglutenowej lub wegetariańskiej stosowana przede wszystkim do ciast i deserów ale też do mięs, sałatek oraz warzyw. Mąkę migdałową wytwarza się ze zmielenia migdałów, w zasadzie są to po prostu bardzo drobno zmielone migdały. Wolna od ziaren, z niską zawartością węglowodanów, łatwo konkuruje z konwencjonalną mąką pszenną. Polecamy wypróbowanie przepisu na chlebek bananowy z mąką migdałową - https://www.instagram.com/p/BHwHfFohsDs/?taken-by=jawokrakow

 

 

 

Migdał jest naturalnym źródłem:

 

  • Magnezu – który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
  • Cynku- pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
  • Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
  • Fosforu- wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów.

INFORMACJE O PRODUKCIE:

Masa netto: 1kg


Kraj pochodzenia: USA, lub innych w zależności od dostawy.


Informacje o alergenach: Z uwagi na konfekcjonowanie w naszym zakładzie innych produktów, produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, so2, gorczycy oraz sezamu.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU

Wartość energetyczna: 2393 kJ/ 572 kcal


Tłuszcz: 52g

w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 4,74g


Węglowodany: 20,5g

w tym cukry proste: 4,2g


Białko: 20g


Sól: 0,04g


Podane wartości są wartościami orientacyjnymi

Zobacz inne produkty
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł