Wczytuję dane...

Mąka migdałowa

Bezglutenowa mąka z migdałów

Ludzie pokochali mąkę migdałową ze względu na jej właściwości - idealna przy diecie o niskim zapotrzebowaniu węglowodanów, jest bezglutenowa. Największą jej zaletą jest to że są to po prostu mielone migdały - które niczym nie różnią się od całych orzechów - wszystkie ich właściwości są niezmienne.

To bezglutenowy rodzaj mąki, dlatego będzie idealnym uzupełnieniem diety wśród osób, który chorują na celiakię. Powstaje w wyniku zmielenia migdałów, dlatego jej właściwości są niezmienne. Mówi się, że to po prostu bardzo drobno zmielony rodzaj tych orzechów. Mąką migdałowa to popularny skład wielu ciast, deserów, ale też dodatek do mięs, sałatek oraz warzyw. To naturalne źródło mikroelementów oraz wartości odżywczych takich jak: magnez, żelazo, fosfor czy cynk. Niska zawartość węglowodanów dodatkowo przemawia za jej wyborem szczególnie wśród osób będących na diecie o ograniczonej ilości węglowodanów. Jest odpowiednim zamiennikiem tradycyjnych rodzajów mąki, dlatego z pewnością będzie idealnie nadawać się do codziennych potraw oraz wypieków.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł