Mąka ryżowa

Bezglutenowa mąka z ryżu

Doskonały zamiennik zwykłej pszennej mąki - to pierwszy krok by zmienić swoje nawyki żywieniowe i zacząć używać mąki ryżowej o lepszym indeksie glikemicznym - spróbuj zrobić swoje pierwsze naleśniki lub omlet.

To nie tylko wysoka jakość produktów, ale również smak i wiele wartościowych składników odżywczych. Wytwarzana poprzez zmielenie drobno ziaren ryżu. Kolor mąki ryżowej uzależniony jest od rodzaju wykorzystanych ziaren (białe lub brązowe). Z pewnością dzięki walorom smakowych będzie stanowić zamiennik tradycyjnej pszennej, białej mąki. Pozwoli to stopniowo zmienić swoje nawyki żywieniowe, dzięki którym nasze samopoczucie oraz funkcjonowanie będzie się znacznie lepsze. Niski indeks glikemiczny sprawia, że jest to chętnie wybierany rodzaj mąki u osób odchudzających się lub uprawiających sport. Zawiera cenne sole mineralne – fosfor, żelazo, magnez, mangan, błonnik oraz witaminy z grupy B, a także E oraz PP.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł