Wczytuję dane...

Mąka z ciecierzycy

Bezglutenowa mąka z ciecierzycy

Mąka z ciecierzy nazywana także mąką z cieciorki otrzymywana jest poprzez zmielenie ziaren ciecierzycy. Należy do grupy roślin strączkowych, a jej suszone ziarna wykorzystywane są w wielu krajach jako składnik kuchni indyjskiej. Mąkę z ciecierzycy zalicza się do produktów bezglutenowych, dlatego polecana jest nie tylko u osób, które uprawiają sport, ale także wśród tych, którzy chorują na celiakię. Z pewnością będzie także odpowiednim produktem w kuchni wegetariańskiej oraz wegańskiej. Nie oznacza to jednak, że nie możemy wybrać ją do naszego codziennego jadłospisu. Dzięki wielu właściwościom oraz składnikom odżywczym zapewnia dużą dawkę wielu soli mineralnych,  a w tym magnez, potas, białko oraz ważny dla organizmu błonnik pokarmowy. Swoje zastosowanie może mieć w wielu potrawach oraz wypiekach, dlatego mąka z ciecierzy jest uniwersalnym składnikiem praktycznie w każdej kuchni.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł