Migdały całe
Migdały nie są orzechami, jak błędnie się uważa. Są to nasiona drzewa migdałowego. Jednak inna obiegowa opinia na ich temat się sprawdza — jest to bardzo smaczny i bogaty w składniki odżywcze produkt spożywczy.
Migdały — właściwości
Migały polecane są w szczególności kobietom w ciąży, ale nie tylko, ponieważ niwelują one mdłości i zgagę. Ponadto warto zaznaczyć sporą obecność witaminy B2, E oraz to, że te nasiona są bogatym źródłem błonnika pokarmowego.
Migdały — cena i gdzie kupić?
Migdały są dość popularnymi produktami. Kupić można je w prawie każdym sklepie oraz w wielu sklepach online. Niestety są drogie, dlatego warto śledzić oferty sklepów internetowych, aby znaleźć korzystną ofertę.
Migdały a dieta
Czy przekąskami polecanymi na diecie są właśnie migdały? Kalorie, które posiadają to aż 572/100 g produktu. Jedzone z umiarem mają zbawienny wpływ na sylwetkę. Głównie dlatego, że zapobiegają napadom głodu, dzięki czemu ułatwiają niepodjadanie i pomagają uzyskać lub zachować idealną sylwetkę.
INFORMACJE O PRODUKCIE:
Masa netto: 250g
Składniki: migdały.
Kraj pochodzenia: USA, lub innych w zależności od dostawy.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100G PRODUKTU
Wartość energetyczna: 2497 kJ/ 604 kcal
Tłuszcz: 52g
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 4,7g
Węglowodany: 7,6g
w tym cukry proste: 4,9g
Błonnik: 13g
Białko: 20g
Sól: 0,04g
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.