Fasola Adzuki
Inni klienci kupili również
- Promocja!Erytrol - Erytrytol - Słodzik
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
1kg - MSM - proszek - suplement diety
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
- Promocja!Olej kokosowy nierafinowany extra virgin
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
900ml500ml
Informacje
- Dostępny w magazynie
- 14 dni na zwrot
- Darmowa dostawa już od 199 zł
- Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Fasola adzuki
to ceniony składnik kuchni azjatyckiej. Spotykana jest również pod nazwami: czerwona soja, azuki oraz aduki.
Fasola Adzuki - właściwości
Fasola adzuki uważana jest za niskokaloryczną skarbnicę wielu witamin z grupy b, kwasu foliowego oraz minerałów jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, selen czy cynk. Fasola Adzuki ceniona jest także przez osoby będące na diecie roślinnej, jako źródło białka i błonnika.
Fasola Adzuki - zastosowanie
Smaczna przekąska, zamiennik mięsa, baza do deserów i past. Fasolę adzuki można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów. Stanowi doskonałą bazę do różnego rodzaju pasztetów oraz past. Wystarczy, po wcześniejszym namoczeniu i ugotowaniu, zmiksować ją z innymi warzywami oraz odpowiednio przyprawić. Taka pasta to pyszny i zdrowy dodatek do kanapek czy warzyw. Samodzielnie sprawdzi się jako składnik sałatek. Posiada łagodny smak, dzięki czemu w połączeniu z owocami może stanowić ciekawą alternatywę dla tradycyjnego słodkiego deseru.
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Produkt bez dodatku cukru | Tak |
Produkt nie zawiera konserwantów | Tak |
Produkt bez dodatku soli | Tak |
Produkt bez dodatku oleju palmowego | Tak |
Kraj pochodzenia | Chiny, lub inny w zależności od dostawy. |
Informacja o alergenach | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Producent | F.H.U. JAWO Janina Wierzbanowska, Wierzbno 103. 32-104 Koniusza |
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi
Wartość energetyczna: | 1302 kJ / 315 kcal |
Tłuszcz | 1,6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 |
Węglowodany | 45,9 |
w tym cukry proste | 2,7 |
Błonnik | 15,7 |
Białko | 21,4 |
Sól | 0,05 |
Opinie
(0 opinii)
0
0
0
0
0