Wczytuję dane...

Ryż paraboliczny

Ryż paraboliczny to odmiana długoziarnistego, białego ryżu, który jest sypki i chętnie wykorzystany w kuchni. Jego nazwa wzięła się od specjalnego procesu, którym poddawany jest ryż paraboliczny przez zapakowaniem. Przechodzi on obróbkę termiczną pod dużym ciśnieniem za pomocą pary wodnej, dzięki czemu wszystkie cenne składniki zostają we wnętrzu pojedynczego ziarna. Ryż paraboiled pozwala zachować wiele substancji odżywczych i mikroelementów. Chętnie wybierany u osób, które są alergikami bądź dbają o swoją linię. Warto wprowadzić go do swoich codziennych potraw, ponieważ skutecznie może zastąpić tradycyjne ziemniaki, czy kasze. Świetnie komponuje się z każdym rodzajem dań – niezależnie czy zawierają mięso, ryby lub warzywa. Ryż paraboliczny często wykorzystuje się w kuchni azjatyckiej, dlatego pikatne, słone czy słodkie smaki będą z pewnością dobrze razem współgrać.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł