Wczytuję dane...

Skrobia kukurydziana

Bezglutenowa skrobia kukurydziana

Skrobia kukurydziana jest produktem bezglutenowym. Swoje zastosowanie znajduje najczęściej w kuchni jako zagęszczacz do potraw (sos, gulasz czy zupy) oraz dodatek do wypieków. Wytwarzana jest poprzez białe pręciki kukurydzy. Nie jest to mielona kukurydza jak w przypadku mąki kukurydzianej. Skrobia jest zazwyczaj bezzapachowa oraz bezsmakowa, dlatego stanowi uniwersalny składnik wielu kulinarnych potraw. Używając skrobię w kuchni należy pamiętać, aby najpierw dodać ją do zimnej wody, a następnie wymieszać i dopiero wtedy wykorzystać jako składnik potrawy. Jego zdecydowaną zaletą jest brak zawartość glutenu, co jest istotną cechą szczególnie wśród osób, które zmagających się z celiakią. Skrobia kukurydziana może zatem mieć szerokie zastosowanie oraz z pewnością będzie odpowiednio współgrać z każdym daniem. 

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł