Pozyskiwana przez prażenie różowej soli himalajskiej, z dodatkiem węgla drzewnego (z kory drzewa Amla i jego owoców), w temperaturze 800st. C.
Smak: słony
Zapach: jajeczny
Dzienne spożycie nie powinno przekraczać: 6g
Krystaliczna Sól Himalajska. Pochodzi z jednego miejsca we wschodnim pasie Karakorum Himalajów. W odróżnieniu od tradycyjnej soli kuchennej, sól krystaliczna składa się ze wszystkich naturalnych pierwiastków.
Sól himalajska znakomicie wspomaga utrzymanie równowagi i harmonii w organizmie, stosuje się ją jako zamiennik tradycyjnej soli spożywczej, a także jako składnik solanek do zabiegów kosmetycznych.
INFORMACJE O PRODUKCIE:
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Pakistan, lub innych w zależności od dostawy
Składniki: NaCl 97.5% SO4 1.339% Ca 0.034% Mg 0.01%
Informacje o alergenach: Z uwagi na konfekcjonowanie w naszym zakładzie innych produktów, produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych, innych orzechów, so2, gorczycy oraz sezamu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków