

14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Trudno znaleźć kuchnię, w której nie znajdzie się choć jeden liść laurowy. Swoją popularność zdobył on głównie jako dodatek do zup, sosów, marynat i kiszonek. Niewiele osób wie, że oprócz walorów smakowych kryje w sobie właściwości zdrowotne. Po znane z domowej kuchni liście laurowe można sięgać przy wielu dolegliwościach.
Liście laurowe to popularna nazwa liści wawrzynu szlachetnego. Drzewa laurowe rosną w regionie Morza Śródziemnego. Bez nich trudno wyobrazić sobie kuchnię indyjską i nepalską. Liście można wykorzystać, dodając je w całości do potraw podczas gotowania lub w formie zmielonej, jako przyprawa.
W kuchni liść laurowy doceniany jest za walory smakowe i mocny aromat. Zdobył on również uznanie w medycynie ludowej. Jak wiele innych produktów w stu procentach naturalnych, jest dobrym wsparciem w walce z niejedną dolegliwością. Pod tym względem na szczególną uwagę zasługuje napar z liści laurowych, który doceniany jest również w kosmetologii.
Opis
Specyficzne kody