Pasta orzechowa z orzechów ziemnych prażonych z dodatkiem soli i chilli - marki Pan Orzech!
Masło orzechowe ma na tyle cenne właściwościodżywcze, że warto je wykorzystać nie tylko w charakterze smarowidła na chleb. Wzbogaci poranny koktajl, wiele sosów i deserów. Z czym jeść masło orzechowe, gdy już znudzi się w roli samodzielnego dodatku do pieczywa?
Jest wiele pomysłów na to, jak w codziennej kuchni wykorzystać masło orzechowe. Każdy przepis na danie z tym dodatkiem podsuwa kolejną inspirację. Wiele receptur można w prosty sposób zmodyfikować. Wystarczy sięgnąć po dodatki odpowiadające aktualnym preferencjom. Po pastę z orzechów ziemnych smooth można sięgnąć, przygotowując słodkie ciasta i muffiny, marynaty do mięs, sosy lub szukając niebanalnych połączeń smakowych, jak np. pomidor położony na posmarowany masłem orzechowym chleb.
Masło orzechowe ma swoje kalorie i warto o tym pamiętać, gdy dbamy o linię. W 100 gramach produktu kryje się 588 kcal. Mimo to dobrze jest sięgać po masło orzechowe także na diecie odchudzającej ze względu m.in. na korzystne dla zdrowia oraz kondycji proporcje między białkami i węglowodanami. To dobre źródło kwasu foliowego, magnezu, potasu i innych niezbędnych dla zdrowia witamin.
Ludzie coraz częściej starają się przechodzić z tłuszczu zwierzęcego na tłuszcz roślinny. Nie jest to dziwne – prozdrowotne właściwości naturalnego masła orzechowego mówią same za siebie. W paście z orzechów ziemnych znajdziesz: • Pasta arachidowa jest bogata w białko roślinne – zawiera aż 26g białka na 100g produktu. Warto jednak uzupełniać ją innymi wartościowymi składnikami – poranna owsianka zdaje się idealną okazją! • Błonnik, magnez, potas oraz witamina E zadbają kolejno o zminimalizowanie prawdopodobieństwa chorób krążenia, zdrowe zęby, kości i koncentrację, prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego oraz o regenerację i nawilżenie skóry. Witamina E, nazwana witaminą młodości, opóźnia procesy starzenia. • Jedna łyżka pasty orzechowej pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na magnez – który tak znacząco wpływa na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Pasty orzechowe znakomicie odnajdą się w diecie bezmięsnej, jak i jako dodatek do dań słodkich czy deserów. Można by powiedzieć, że to jego walory smakowe są dodatkiem, do pełnowartościowych i zdrowych składników, które tworzą pastę.
100% Naturalne pasty orzechowe z orzechów ziemnych prażonych marki Pan Orzech!
Bez dodatku cukru, soli, oleju palmowego!
Produkt oznaczony złotym laurem konsumenta w kategorii kremy i pasty orzechowe.
Produkt oznaczony złotym laurem konsumenta w kategorii kremy i pasty orzechowe.