Cukry i Słodziki Kasza Ryż Syropy i napoje Fasola Dodatki spożywcze Bakalie bez konserwantów Przyprawy świąteczne Karty podarunkowe

Poradnik zdrowego żywienia

Co warto wiedzieć o kaszy jaglanej?
Kasza jaglana to innymi słowy łuskane ziarna prosa. Choć przez lata była nieco zapomnianym składnikiem jadłospisów, moda na zdrowe odżywianie przywróciła ją do łask. W porównaniu z innymi rodzajami kaszy jest niezwykle bogata w substancje odżywcze.
Zdrowszy zamiennik cukru? - Erytrol
Od dawna cukier nazywany jest „białą śmiercią”. Dietetycy przestrzegają przed jego zgubnym wpływem na stan naszego organizmu. Badania wykazują, iż przyczynia się do wzrostu poziomu cholesterolu we krwi oraz przyspieszenia procesów starzenia.
Suszone daktyle – dlaczego warto je jeść?
Owoce daktylowca świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciast, deserów czy słodka przekąska w ciągu dnia. Dzięki temu, iż nie zwierają zbyt dużej ilości wody, nawet po zasuszeniu zachowują większość swoich właściwości. Dlaczego warto jeść suszone daktyle?
Wszystko co powinieneś wiedzieć o migdałach
Migdały są pyszne i nadają naszym potrawom wyjątkowy smak oraz aromat, a przy tym stanowią świetne źródło wielu cennych składników odżywczych, dlatego też powinny znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie. Jakie właściwości zdrowotne posiadają migdały?
Jak zdrowe jedzenie może wpływać na organizm człowieka?
Czy to faktycznie prawda i dzięki zdrowej żywności można poprawić swoje samopoczucie? Wszystkiego dowiesz się z naszego dzisiejszego wpisu, gdzie odpowiemy na pytanie w jaki sposób pełnowartościowe posiłki i ekologiczne jedzenie może oddziaływać na człowieka.