Poradnik zdrowego żywienia
Morwa biała – właściwości i zastosowanie
Morwa jest jednym ze skarbów natury – leczy i regeneruje organizm. Kto szczególnie powinien włączyć ją do swojej codziennej diety? Wszystko, co warto wiedzieć o tej magicznej roślinie znajdziesz w naszym wpisie!
Co to jest zdrowa żywność, jakie produkty się w nią zaliczają, jak robić zdrowe zakupy? Wszystko, czego potrzebujesz dowiedzieć się o zdrowej żywności, znajdziesz w naszym tekście. Zapraszamy do lektury!
Czy jedzenie orzechów w ciąży jest zdrowe?
Stan ciąży jest dla każdej mamy bardzo ważnym okresem. Starają się dbać wtedy nie tylko o siebie, ale także o nienarodzone dziecko. Przyszłe mamy obawiają się, że spożywając orzechy włoskie w ciąży, narażą swojego potomka na potencjalne alergie. Czy słusznie?
Orientalny kurczak po tajsku z orzechami nerkowca - przepis
Kurczak podawany w towarzystwie orzechów nerkowca to jedna z bardzo popularnych i przepysznych potraw. Jest daniem szybkim, smacznym i skorym do wszelkich modyfikacji. Skorzystaj z naszego przepisu i poczuj w swojej kuchni odrobinę Orientu!
Jagody goji – jak jeść i z czym smakują najlepiej?
Jagody goji to coraz popularniejszy element wielu potraw w naszych jadłospisach. W dzisiejszym wpisie prezentujemy kilka inspiracji na to, jak jeść jagody goji, aby podkreślić ich smak i wydobyć cenne składniki odżywcze. Zaczerpnij inspiracji!
Jakie owoce może jeść cukrzyk, a jakich powinien unikać?
Dieta dla cukrzyka powinna być starannie zaplanowana, ponieważ wymaga pewnych ograniczeń. Nie powinno zabraknąć w niej owoców, jednak należy sięgać po nie z umiarem. Przeczytaj - jakie owoce może jeść cukrzyk, a jakich powinien zdecydowanie unikać.
Tradycyjne przyprawy kuchni japońskiej
Japończycy uważają, że każdy powinien indywidualnie dobierać przyprawy wedle własnych potrzeb. Ich aromatyczne sosy i chrzany są znane na całym świecie! A czy wiesz, jakie są najpopularniejsze tradycyjne japońskie przyprawy?
Dlaczego warto jeść śliwki? Zastosowania i właściwości odżywcze
Owalne lub okrągłe, kwaśne lub słodkie, duże lub małe, zielone, żółte lub granatowe… Mowa oczywiście o śliwkach! Regularne ich spożywanie ma pozytywny wpływ na organizm oraz samopoczucie. Poznaj zatem magiczne właściwości śliwek.
Ostre przyprawy w kuchni: pieprz syczuański – zastosowanie i właściwości
Pieprz syczuański to w Polsce wciąż niezbyt popularna przyprawa, która jest jednocześnie jedną z najpopularniejszych przypraw kuchni chińskiej. A czy wiesz, jakie ma zastosowanie? Dowiesz się, czytając nasz poniższy artykuł!
Złoto na talerzu – jak smakuje jadalne złoto?
Dodawanie złota do potraw to coraz popularniejszy trend. Jak smakuje jadalne złoto i czy warto je spożywać? Dowiesz się czytając nasz artykuł!