banner newsletter
Cukry i Słodziki Kasza Ryż Syropy i napoje Fasola Dodatki spożywcze Bakalie bez konserwantów Przyprawy świąteczne Karty podarunkowe

Proces produkcji pasty orzechowej

Poznaj proces powstawania pasty orzechowej marki Pan orzech w 5 krokach!

prazenie orzechów

1. Prażenie orzeszków

Pierwszym krokiem w produkcji pasty orzechowej jest wolne i dokładne prażenie orzechów. Dla każdego rodzaju orzechów opracowaliśmy własną technologię, która pozwala na odpowiednie długie i wolne prażenie. Wyselekcjonowane najlepszej jakości orzechy poddane procesowi prażenia, który pozwala nadać im wyrazisty smak oraz by wytrącić z nich ukryte pokłady tłuszczu, dzięki któremu potem łatwiej uda się je zmielić na gładką idealnie kremową konsystencję.

mielenie orzechów

2. Mielenie orzeszków

Uprażone i wystudzone orzechy poddajemy dwukrotnemu mieleniu przez dużo większy i specjalistyczny młynek niż na powyższej ilustracji :) Ważne że podczas mielenia do produktu nie dodajemy żadnych ukrytych składników ani konserwantów - co jest szczególne dla wysokiej jakości naszych produktów.

dozowanie produktu

3. Dozowanie masła do słoików

Pasta orzechowa jest już prawie gotowa i zostaje przetransportowane jej do urządzenia dozującego, gdzie trafia prosto do przygotowanych wcześniej opakowań oraz zostaje dokładnie banderolowana.

etykietowanie

4. Etykietowanie

Etykietujemy każdy ze słoików oznaczając go numerem partii oraz nadając mu właściwą datę przydatności.

magazynowanie produktu

5. Gotowa pasta orzechowa

Gotowy produkt zostanie przetransportowany na nasz magazyn kompletowania zamówień i oczekuje tak tak długo aż trafi prosto do Twoich rąk :)