Proces produkcji pasty orzechowej
Poznaj proces powstawania pasty orzechowej marki Pan orzech w 5 krokach!
1. Prażenie orzeszków
Pierwszym krokiem w produkcji pasty orzechowej jest wolne i dokładne prażenie orzechów. Dla każdego rodzaju orzechów opracowaliśmy własną technologię, która pozwala na odpowiednie długie i wolne prażenie. Wyselekcjonowane najlepszej jakości orzechy poddane procesowi prażenia, który pozwala nadać im wyrazisty smak oraz by wytrącić z nich ukryte pokłady tłuszczu, dzięki któremu potem łatwiej uda się je zmielić na gładką idealnie kremową konsystencję.
2. Mielenie orzeszków
Uprażone i wystudzone orzechy poddajemy dwukrotnemu mieleniu przez dużo większy i specjalistyczny młynek niż na powyższej ilustracji :) Ważne że podczas mielenia do produktu nie dodajemy żadnych ukrytych składników ani konserwantów - co jest szczególne dla wysokiej jakości naszych produktów.
3. Dozowanie masła do słoików
Pasta orzechowa jest już prawie gotowa i zostaje przetransportowane jej do urządzenia dozującego, gdzie trafia prosto do przygotowanych wcześniej opakowań oraz zostaje dokładnie banderolowana.
4. Etykietowanie
Etykietujemy każdy ze słoików oznaczając go numerem partii oraz nadając mu właściwą datę przydatności.
5. Gotowa pasta orzechowa
Gotowy produkt zostanie przetransportowany na nasz magazyn kompletowania zamówień i oczekuje tak tak długo aż trafi prosto do Twoich rąk :)