

14 dni na zwrot
Darmowa dostawa już od 199 zł
Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Powszechnie znane właściwości ryżu zachęcają, by był on częstym gościem na polskich stołach. Wielu osobom jego zwykła, biała forma zdążyła już się znudzić. Jako alternatywę polecamy ryż czerwony. Gotowanie go nie sprawi problemu nawet początkującym kucharzom.
Delikatny, orzechowy smak i miękka konsystencja to cechy, którymi charakteryzuje się czerwony ryż. Właściwości te sprawiają, że jest on idealnym dodatkiem do większości mięs i warzyw.
Szukając kolorowego akcentu do sałatki, warto sięgnąć po ryż czerwony. Jak gotować go, by nie stracił swoich właściwości? Wystarczy zalać ryż wodą w proporcjach 1:4 i gotować do miękkości oraz odparowania wody. Zajmuje to ok. 35 - 40 minut.
Długi czas oczekiwania na ugotowanie się czerwonego ryżu nie powinien zniechęcać do jego skosztowania. Warto czekać i cieszyć się wartościami odżywczymi ukrytymi w niewielkich ziarnach ryżu. To m.in. bogata paleta witamin: A, B, D, E, F, mikroelementy: cynk, magnez, żelazo oraz błonnik i cenne aminokwasy.
Opis
Specyficzne kody