Mak biały
Inni klienci kupili również
- Promocja!Migdały blanszowaneProdukt wegański Produkt wegetariański Produkt bez cukru Produkt bez konserwantów Produkt bez dodatku oleju palmowego Produkt bez dodatku soli500g1kg
- Promocja!Rodzynki drobneProdukt wegański Produkt wegetariański Produkt bez cukru Produkt bez konserwantów Produkt bez dodatku oleju palmowego Produkt bez dodatku soli500g1kg
Informacje
- Dostępny w magazynie
- 14 dni na zwrot
- Darmowa dostawa już od 199 zł
- Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Biały mak — co to?
Biały mak, nazywany indyjskim lub azjatyckim w smaku jest delikatniejszy i słodszy, jednak po przysmażeniu może wydać się bardziej pikantny. Cena za biały mak wynika z tego, że jest to produkt wysokiej jakości.
Mak lekarski do celów kulinarnych jest wykorzystywany od zarania dziejów. W sklepie Jawo2008 możecie Państwo zakupić zarówno mak niebieski, jak i mak biały. Oba rodzaje są składnikiem wielu potraw i leków, mają szereg dobroczynnych właściwości i nadają potrawie wyrazistego smaku. Lecznicze właściwości maku znali i wykorzystywali starożytni Grecy i Rzymianie, Chińczycy i Arabowie. Sumerowie nazywali mak „rośliną radości”. Oba rodzaje maku w naszym sklepie pochodzą z ekologicznych upraw, zachowując tym samym maksimum wartości odżywczych.
Biały mak — właściwości i zastosowanie
Dzięki zawartości węglowodanów, białka i błonnika, który także pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy i trawienny - biały mak staje się coraz bardziej pożądanym produktem w naszej kuchni. Zamiast stosować niebieski, powszechnie używany mak - warto zastanowić się nad zmianą. Biały mak doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieków, takich jak: torty, desery, ciasta francuskie, czy do potraw wigilijnych. Warto wspomnieć, że jest niezbędnym składnikiem do produkcji rogali marcińskich!
Rogale marcińskie
W sieci można znaleźć sporo przepisów na jedyne w swoim rodzaju rogale marcińskie. Do ich wyrobu niezbędny jest biały mak, który może pochwalić się nietuzinkowym aromatem i właściwościami zdrowotnymi. Można również skusić się na przyrządzenie makowca z białego maku lub pierogi z z białym makiem i ryżem.
Biały mak — cena i gdzie kupić?
W ofercie sklepu internetowego Jawo Kraków znajdziecie mak biały, który w każdej chwili może wzbogacić Wasze wrażenia kulinarne. Cena za 500g wynosi 11,99 zł, natomiast za kilogram białego maku przyjdzie nam zapłacić 17,99 zł.
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Produkt bez dodatku cukru | Tak |
Produkt nie zawiera konserwantów | Tak |
Produkt bez dodatku soli | Tak |
Produkt bez dodatku oleju palmowego | Tak |
Składniki | mak biały ziarno |
Kraj pochodzenia | Turcja, lub inny w zależności od dostawy. |
Informacja o alergenach | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Producent | F.H.U. JAWO Janina Wierzbanowska, Wierzbno 103. 32-104 Koniusza |
Wartość energetyczna: | 2198 kJ / 525 kcal |
Tłuszcz | 41,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5g |
Węglowodany | 28,1g |
w tym cukry proste | 3g |
Błonnik | 19,5g |
Białko | 17,9g |
Sól | 0,065g |
Nie możesz się zdecydować?
Opinie
Stały klient
Jestem stałą klientlką i nigdy się jeszcze nie zawiodłam Znam ten sklep od lat. Polecam go wszystkim.
Gorąco polecam
Gorąco polecam. Wszystkie produkty zgodne z opisem, świetnie, szczelnie zapakowane bakalie.
Polecam
Polecam zakupy w sklepie jawo2008.pl
Wszystko ok
Wszystko w porządku