
Krem orzechowy z karmelem i solą himalajską 330g

Złoty laur konsumenta 2019 w kategorii kremy i pasty orzechowe
Inni klienci kupili również
- BioBIO - Daktyle suszone
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
- Promocja!Olej kokosowy nierafinowany extra virgin
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
900ml500ml - Promocja!Rodzynki drobne
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
500g1kg
Informacje
- Dostępny w magazynie
- 14 dni na zwrot
- Darmowa dostawa już od 199 zł
- Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Masło orzechowe ma na tyle cenne właściwości odżywcze, że warto je wykorzystać nie tylko w charakterze smarowidła na chleb. Wzbogaci poranny koktajl, wiele sosów i deserów. Z czym jeść masło orzechowe, gdy już znudzi się w roli samodzielnego dodatku do pieczywa?
Jest wiele pomysłów na to, jak w codziennej kuchni wykorzystać masło orzechowe. Każdy przepis na danie z tym dodatkiem podsuwa kolejną inspirację. Wiele receptur można w prosty sposób zmodyfikować. Wystarczy sięgnąć po dodatki odpowiadające aktualnym preferencjom. Po pastę z orzechów ziemnych smooth można sięgnąć, przygotowując słodkie ciasta i muffiny, marynaty do mięs, sosy lub szukając niebanalnych połączeń smakowych, jak np. pomidor położony na posmarowany masłem orzechowym chleb.
Masło orzechowe ma swoje kalorie i warto o tym pamiętać, gdy dbamy o linię. W 100 gramach produktu kryje się 606 kcal. Mimo to dobrze jest sięgać po masło orzechowe także na diecie odchudzającej ze względu m.in. na korzystne dla zdrowia oraz kondycji proporcje między białkami i węglowodanami. To dobre źródło kwasu foliowego, magnezu, potasu i innych niezbędnych dla zdrowia witamin.
100% Naturalne pasty orzechowe z orzechów ziemnych prażonych marki Pan Orzech!
Produkt oznaczony złotym laurem konsumenta w kategorii kremy i pasty orzechowe.
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Produkt nie zawiera konserwantów | Tak |
Produkt bez dodatku oleju palmowego | Tak |
Składniki | 75% orzechy ziemne (arachidowe), 22,7% orzechy ziemne (arachidowe) w karmelu, 1,8% sól himalajska. |
Kraj pochodzenia | Wyprodukowano w Polsce |
Informacja o alergenach | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Producent | F.H.U. JAWO Janina Wierzbanowska, Plac błonie beszcz 2, 31-573 Kraków |
Wartość energetyczna: | 1800 kJ / 607 kcal |
Tłuszcz | 48,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5.74g |
Węglowodany | 14.3g |
w tym cukry proste | 9,78g |
Błonnik | 6.58g |
Białko | 25,8g |
Sól | 0.9g |
Opinie
Rewelacja
To masło orzechowe jest genialne! Smakuje po prostu wspaniale. Dla amatorów maseł orzechowych jest to pozycja obowiązkowa.