Przyprawy indyjskie

Znane są przede wszystkim ze swojej intensywności w smaku, odrobiny ostrości i niebywałego aromatu, który nasyca wszystkie przygotowywane potrawy typowe dla kuchni indyjskiej. Jeśli zatem należy do wielbicieli podobnych smaków, koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w Jawo Kraków w naturalne przyprawy indyjskie. Wyróżniamy przede wszystkim dwa rodzaje przypraw: Tandoori Masala i Garam Masala.

Pierwsza z nich jest mieszanką składa się głównie z kolendry, kozieradki, kminu rzymskiego, kardamonu i wielu innych przypraw i ziół, które nadadzą potrawom wyjątkowego i intensywnie balsamicznego smaku. Z kolei druga mieszanka zawiera prażone i mocno zmielone przyprawy kminu rzymskiego, cynamonu, kopru włoskiego, anyżu i innych ziół. Obie te przyprawy indyjskie można dodawać do dań mięsnych, wegetariańskich, zup czy kremów, sosów i wszelkich innych potraw kuchni indyjskiej, gdzie warto zaznaczyć, że większość przepisów wymaga przyprawiania posiłków na sam koniec gotowania.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł