popup newsletter popup newsletter
Krem orzechowo-czekoladowy z cuksami słonecznikowymi — smak dzieciństwa

Krem orzechowo-czekoladowy z cuksami słonecznikowymi — smak dzieciństwa

   0 Komentarzy

Smaki dzieciństwa na zawsze pozostają w naszej pamięci. Dzięki temu po kilku latach już w dorosłym życiu możemy wrócić kulinarnie do czasów młodości i rozsmakować się w produktach, które wywołują w nas sentymentalne wspomnienia. Każdy z nas ma w pamięci smak słodkiej, aksamitnej i delikatnej czekolady, która zazwyczaj była dawkowana przez rodziców w niewielkich ilościach. Najlepiej smakowała ta jedzona w ukryciu i wprost ze słoika. W asortymencie sklepu Jawo możemy znaleźć prawdziwy smak dzieciństwa, ukryty w kremie orzechowo-czekoladowym z cuksami słonecznikowymi.

Słodycz zamknięta w słoiku

Czekoladowe kremy w słoikach zyskują na popularności już od wielu lat. Są świetnym składnikiem do przygotowania szybkiej, słodkiej przekąski. Coraz częściej kremy czekoladowe jadamy również na śniadania, wykorzystując je jako smarowidło do pieczywa. Połączenie kremu orzechowo-czekoladowego z cukrami słonecznikowymi jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kremów, dostępnych na sklepowych półkach. Aksamitna i delikatna czekolada świetnie łączy się ze smakiem wyrazistych orzechów, a cuksy słonecznikowe dodają delikatnego posmaku ziaren. Taki krem to świetny produkt do wykorzystania podczas wypieków, jako element biszkoptu, naleśników czy przełożenie warstw tortu. Krem orzechowo-czekoladowy z cuksami słonecznikowymi możemy wykorzystać także jako składnik słodkich przystawek na imprezę. Smak kremu świetnie komponuje się ze świeżymi owocami, takimi jak truskawki czy banany. Ciekawą propozycją na imprezową przekąskę może być połączenie słodkiego i słonego smaku, czyli zaserwowanie słonych krakersów maczanych w kremie z orzechów i czekolady. Taka niebanalna przekąska z pewnością zaskoczy wszystkich biesiadników.

Orzechy i czekolada — połączenie warte grzechu

Słoik z kremem orzechowo-czekoladowym może okazać się prawdziwą pokusą dla wszystkich, niezależnie od wieku. Oprócz spożywania kremu z pieczywem lub owocami możemy raczyć się nim wprost ze słoika. Gdy w słoiku z kremem zostaną już tylko resztki zachowane na ściankach, warto przygotować mleko czekoladowe, tak aby wykorzystać produkt do końca. Do czekoladowych pozostałości wystarczy wlać szklankę ciepłego mleka, zakręcić słoik i potrząsnąć — w taki sposób uzyskamy mleczny, słodki napój, który będzie idealną propozycją na zbliżające się jesienne, długie wieczory. Jeżeli lubimy eksperymentować w kuchni możemy wykorzystać krem do przygotowania lodów lub tostów. Krem orzechowo-czekoladowy możemy wykorzystywać na wiele sposobów i każdego dnia zajadać się nim w innej formie.

Zostaw odpowiedź

* Nazwa:
* E-mail: (Nie publikowany)
   Strona WWW: (Site url withhttp://)
* Komentarz
Type Code