popup newsletter popup newsletter
Krem orzechowy z karmelem i solą — najlepszy dodatek

Krem orzechowy z karmelem i solą — najlepszy dodatek

   0 Komentarzy

Masło orzechowe to bardzo popularna przekąska w Stanach Zjednoczonych, która do Polski przywędrowała już jakiś czas temu i ciągle zyskuje nowych fanów swojego aromatycznego smaku. Przez długi czas krem orzechowy, bo tak według prawodawstwa Unii Europejskiej powinniśmy nazywać masło orzechowe, był kojarzony z wysokokaloryczną pastą o dość nietypowym smaku. Krem orzechowy zaczął dość szybko przybierać nowe formy i dziś możemy go spotkać pod postacią pasty z dodatkiem chrupiących kawałków orzechów czy z rozmaitymi dodatkami. Krem z orzechów świetnie komponuje się z karmelem, który dodaje aksamitnej słodkości oraz z solą himalajską, która sprawia, że możemy delektować się znakomitym połączeniem słodkich i słonych smaków.

Zdrowa, słodka przekąska

Krem z orzechów coraz częściej zaczął występować w codziennej diecie wielu Polaków, za sprawą propagatorów zdrowego stylu życia, jako składnik świetnie uzupełniający poziom zdrowych tłuszczów w organizmie, a dodatkowo stanowił świetną propozycję dla zdrowiej i słodkiej przekąski podczas diety redukcyjnej. Krem orzechowy zawiera szereg witamin wspomagających pracę mózgu i wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, dlatego szczególnie polecany jest osobom, które na co dzień mierzą się z dużym wysiłkiem fizycznym i psychicznym.

Jak wykorzystać aromatyczny krem orzechowy z karmelem i solą himalajską?

● Idealny do kanapek

Krem orzechowy świetnie sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa. Może zastąpić dotychczasowe preferencje i stać się miłą i słodką odskocznią od tradycyjnego śniadania. Krem orzechowy na kanapce to idealna propozycja na jesień i świetny dodatek do porannej, aksamitnej kawy latte.

● Zdrowe i słodkie przekąski

Krem z orzechów w połączeniu z waflami ryżowymi to pomysł na lekką i zdrową przekąskę. Krem orzechowy przyda się również w trakcie przygotowania przekąsek na imprezę. Możemy z jego pomocą przygotować chrupiące i soczyste kawałki owoców, maczane w kremie orzechowym lub słone krakersy, które w połączeniu ze słodkością karmelu dadzą niepowtarzalne wrażenia smakowe.

● Orzechowe muffinki

Podczas przygotowywania ciasta na muffinki, warto dodać do niego łyżkę kremu orzechowego z karmelem i solą himalajską. Taki dodatek sprawi, że ciasto będzie niezwykle aromatyczne oraz nabierze karmelowo-orzechowego posmaku.

● Zaskakujące połączenia

Odważni smakosze mogą łączyć krem orzechowy z nietypowymi składnikami. Warto eksperymentować i podczas przygotowywania sosów czy sałatek dodać niewielką ilość kremu. Słodka pasta może świetnie równoważyć mocny smak mięsnych potraw i nadawać lekkiego, słodkiego posmaku świeżym sałatkom.

Krem orzechowy z karmelem i solą himalajską to unikalna propozycja pasty, łączącej w sobie ciekawe smaki. Z pewnością warto udać się w tę kulinarna podróż i spróbować takiego połączenia. W asortymencie sklepu Jawo znajdziemy kremy orzechowe wykonane z najwyższej jakości orzechów ziemnych.

Zostaw odpowiedź

* Nazwa:
* E-mail: (Nie publikowany)
   Strona WWW: (Site url withhttp://)
* Komentarz
Type Code