popup newsletter popup newsletter
Pasta z kawałkami orzechów ziemnych — pomysły na jej użycie

Pasta z kawałkami orzechów ziemnych — pomysły na jej użycie

   0 Komentarzy

Pasta z kawałkami orzechów ziemnych to produkt niezwykle bogaty w cenne wartości odżywcze. Przeważające składniki, które czynią ten produkt tak wartościowym to magnez, potas i kwas foliowy. Produkt jest świetnym elementem wartościowej diety zarówno dla kobiet w ciąży, sportowców, jak i osób aktywnych fizycznie.

Zdrowe kalorie

Pasta z orzechów jest wysokokalorycznym produktem. Bez wątpienia zbyt duże ilości pasty w diecie mogą sprawić, że przekroczymy optymalną dawkę kalorii dla naszego organizmu. Jest to jednak świetna alternatywa dla tych, którzy chcą zdrowo przytyć lub dla miłośników sportu, dla których ważna jest umięśniona sylwetka. Aby przemycić cenne wartości pasty do diety, a dodatkowo dostarczyć sobie więcej kalorii, możemy przygotować sycące smoothie z dodatkiem niewielkiej ilości pasty orzechowej. Taki koktajl stworzony z orzechowej pasty, mleka i ulubionych owoców to bomba witamin i minerałów, a także dostarczenie sporej ilości zdrowych tłuszczy. Jak jeszcze możemy spożywać pastę z orzechów?

Jak serwować pastę z kawałkami orzechów ziemnych na co dzień? Pasta świetnie się sprawdzi zarówno w formie słonej, jak i słodkiej.

● Na śniadanie

Pasta może być świetnym produktem na śniadanie, gdyż potraktowanie jej jak tradycyjne smarowidło do pieczywa sprawi, że pożywimy się smacznym i bardzo wartościowym posiłkiem, który wyposaży nas w energię na cały dzień.

● Na imprezę

Pasta świetnie sprawdzi się również jako dodatek do znanych i lubianych przekąsek — w wersji słonej do krakersów, a w słodkiej jako subtelny dodatek do lodów, który dodatkowo podkręci ich smak.

● Do szkoły

Ciekawą alternatywą dla drugiego śniadania jest połączenie wafli ryżowych oraz pasty orzechowej. Do takiej kanapki warto dodać pokrojone w kawałki banany, aby sam posiłek był jeszcze bardziej odżywczy lub dżem, który sprawi, że zasmakujemy słynnego połączenia „peanut butter jelly”, czyli tradycyjnej amerykańskiej przekąski.

● Jako składnik ciast

Pasta orzechowa świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciast. Może być ona dodana już na etapie produkcji ciasta, jako jeden z wielu elementów jednego składnika np. biszkoptu. Może być również dodatkową warstwą ciasta, którą możemy przełożyć masą czekoladową czy kokosową.

● Dressing

Pasta orzechowa to składnik często wykorzystywany w azjatyckiej kuchni. Pastę można potraktować jako składnik słonego posiłku i z jej pomocą przygotować aromatyczny dressing do sałatki lub sos do mięsa.

W asortymencie sklepu Jawo dostępne są aromatyczne pasty w dwóch odsłonach — crunchy, czyli propozycja pasty z kawałkami prawdziwych orzechów ziemnych oraz w wersji smooth. Każda pasta świetnie spełni swoją rolę jako dodatek lub składnik główny w wyżej wymienionych propozycjach na śniadania, obiady i desery.

Zostaw odpowiedź

* Nazwa:
* E-mail: (Nie publikowany)
   Strona WWW: (Site url withhttp://)
* Komentarz
Type Code