Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 8.99 PLN
Producent: JAWO

Agar jest wykorzystywany jako naturalny, bezsmakowy i bezpieczniejszy od żelatyny środek żelujący przy produkcji słodyczy (np. ptasiego mleczka, galaretek, dżemów) i innych przemysłowych produktów spożywczych, w fotografii (przy produkcji światłoczułej emulsji), chemii, farmacji, kosmetyce.

Agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), wydobywanych głównie u wybrzeży Japonii (często pozyskiwanych z podwodnych plantacji). Obecnie obserwuje się wzrost produkcji agar-agaru ze względu na rosnące zapotrzebowanie.

SPOSÓB UŻYCIA:

Jedną łyżeczkę od herbaty Agaru należy rozpuścić przez 10 minut w 300 ml płynu, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować i wstawić do lodówki

INFORMACJE O PRODUKCIE:

Masa netto: 100g


Kraj pochodzenia: Hiszpania, lub innych w zależności od dostawy.


Składniki: agar RGM900 E406


Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające dwutlenek siarki oraz gluten.


Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Producent: F.H.U. JAWO, Plac Błonie Beszcz 2, 31-573 Kraków 

Informacje dodatkowe

  • Produkty zawierające cukier: 

    Nie

  • Produkty zawierające konserwanty: 

    Nie

Zobacz inne produkty
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

DARMOWA WYSYŁKA KURIEREM JUŻ OD 149zł