
Kozieradka ziarno
Inni klienci kupili również
- Orzechy włoskie łuskane
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
500g1kg - Przyprawa do kebaba
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
- Płatki jaglane
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Produkt bez cukru
Produkt bez konserwantów
Produkt bez dodatku oleju palmowego
Produkt bez dodatku soli
500g1kg5kg
Informacje
- Dostępny w magazynie
- 14 dni na zwrot
- Darmowa dostawa już od 199 zł
- Wszystkie produkty pakowane na moment przed wysyłką - sprawdź
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych.
Co to jest kozieradka? To nic innego jak małe i dość twarde nasionka strąków rośliny, która wyglądem przypomina fasolę. Można zakupić kozieradkę w całości, w postaci suszonej lub jako zmielony, żółty proszek, który powstał z prażonych nasion. Kozieradka ma bardzo bogate i lecznicze zastosowanie, dlatego powinna zagościć wśród Twoich kuchennych przypraw. Dlaczego warto stosować kozieradkę?
Kozieradka – właściwości
Suszone nasiona kozieradki przed użyciem można lekko przyprażyć na patelni, ale pamiętaj aby nie przesadzić, ponieważ nabierze wtedy gorzkiego posmaku. Już niewielka ilość kozieradki wzbogaci smak wielu potraw. Należy jednak uważać, aby nie przesadzić, by kozieradka nie zdominowała smaku przygotowywanego dania. Kozieradka jest niezwykle pomocna w walce z problemami układu trawiennego. Stosowana jest również jako środek zmiękczający zmiany skórne, po wystąpieniu cyst lub czyraków. Kozieradka obniża poziom cukru we krwi, dlatego stosuje się ją w połączeniu z insuliną. Łagodzi i zmniejsza stany zapalne, wszelkie infekcje i podrażnienia. Ma właściwości wykrztuśne i wspaniale wspiera leczenie chorób płuc i zatok.
Kozieradka – przyprawa
Nasiona kozieradki nadają potrawom pikantny smak oraz specyficzny aromat. Wchodzi w skład mieszanki curry, dlatego doskonale uzupełni potrawy kuchni indyjskiej. Oprócz tego, nasiona kozieradki są składnikiem wyrobu cukierniczego jakim jest chałwa. Warto poeksperymentować w codziennej kuchni i zdecydować się na używanie kozieradki. Z pewnością urozmaici potrawy i nada im egzotyczną nutę.
Produkt wegetariański | Tak |
Produkt wegański | Tak |
Produkt bez dodatku cukru | Tak |
Produkt nie zawiera konserwantów | Tak |
Produkt bez dodatku soli | Tak |
Produkt bez dodatku oleju palmowego | Tak |
Składniki | kozieradka ziarno |
Kraj pochodzenia | Indie, lub inny w zależności od dostawy. |
Informacja o alergenach | W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Producent | JAWO KRAKÓW Sp. z o. o. Wierzbno 103. 32-104 Koniusza |
Opinie
Do sałatek
Najlepiej sprawdza się jako dodatek do sałatek. Wzbogaca smak!