popup newsletter popup newsletter
3 proste przepisy na ciasteczka kokosowe bez cukru

3 proste przepisy na ciasteczka kokosowe bez cukru

    Przepisy    0 Komentarzy

Szukasz prostego przepisu na pyszne ciasteczka do ulubionej filiżanki kawy czy deseru? W poniższym artykule przedstawimy Ci 3 szybkie przepisy na ciasteczka kokosowe bez cukru. Idealnie sprawdzą się jako przekąska czy dodatek do deseru. Ich przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu, a gwarantujemy, że przypadną do gustu wszystkim ze względu na swój smak i aromat.

Ciasteczka owsiano-kokosowe bez cukru (wegańskie)

Potrzebne składniki:

Sposób przygotowania:

  •        Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane drobne i wiórki kokosowe. Mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki się połączą.
  •        Do wymieszanych składników dodaj najpierw syrop ryżowy, olej kokosowy i mleko kokosowe.
  •        Ciasto wyrób ręcznie lub w urządzeniu. Gdy będzie się kleić, można wysmarować dłonie olejem kokosowym.
  •        Po wyrobieniu ciasta na jednolitą masę odstaw ciasto, aby lekko napęczniało.
  •        W międzyczasie nagrzej piekarnik do 180 stopni na termoobiegu.
  •        Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i uformuj niewielkie kulki, układając je na blaszce w odstępach, aby się nie skleiły podczas pieczenia.
  •        Piecz około 15 minut.

Ciasteczka kokosowe z miodem (bez glutenu)

Składniki:

  •        1/3 szklanki mąki kokosowej,
  •        1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego,
  •        2-3 łyżki miodu,
  •        łyżeczka aromatu waniliowego,
  •        2 jajka,
  •        1/3 szklanki wiórków kokosowych,
  •        1/3 szklanki owoców suszonych (rodzynki, morele, daktyle, figi),
  •        szczypta soli,
  •        1/3 szklanki orzechów drobnych.

Przygotowanie:

  •        Do miski dodaj olej kokosowy, miód, aromat waniliowy, szczyptę soli i jajka. Wszystko wymieszaj mikserem aż do uzyskania jednolitej masy.
  •        Dodaj mąkę kokosową, drobno pokrojone bakalie i wymieszaj wszystko. Odstaw na około 15 minut, aż masa zgęstnieje.
  •        Gdy już masa zgęstnieje, uformuj niewielkie kulki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach.
  •        Ciasteczka piec w 180 stopni w piekarniku przez około 15 minut.

Ciasteczka bananowo-kokosowe bez cukru

Składniki:

  •        3 banany,
  •        1 szklanka mąki orkiszowej,
  •        1 szklanka mąki pszennej,
  •        4 łyżki wiórków kokosowych,
  •        1 jajko,
  •        100 g masła,
  •        pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

  •        Obierz banany i zblenduj na gładką konsystencję. Dodaj masło i miksuj do uzyskania jednolitej masy.
  •        Dodaj jednocześnie jajko, mąkę orkiszową i mąkę pszenną, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko ze sobą do momentu, gdy ciasto zrobi się gęste.
  •        Uformuj kulki, a następnie ułóż na blaszce w odstępach. Lekko spłaszcz każdą z kulek, aby utworzyć kształt ciastka.
  •        Piecz w piekarniku przy 180 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut.

Zostaw odpowiedź

* Nazwa:
* E-mail: (Nie publikowany)
   Strona WWW: (Site url withhttp://)
* Komentarz
Type Code